Verkocht

Landgoed in de Dordogne, ref. 2022010

Uniek Landgoed ( Manoir) met toren en bijgebouwen in de Dordogne, halverwege de historische steden Limoges en Perigueux.

Het markante huis is in stijl verbouwd en bevindt zich op 12 km afstand van het stadje Thiviers met alle benodigde voorzieningen.

Het prachtige huis is te bereiken via de 120 meter lange oprijlaan met mooie bomen, gelegen naast de goed bereikbare Route Nationale tussen Chalais la Coquille en Thiviers.

Het landhuis is in gebruik geweest als chambres de hôtes en kan zonder verdere onkosten een doorstart maken. Bovendien zou u het geheel kunnen uitbreiden middels gîtes in het bijgebouw.


Prachtige entree met in patroon gelegde antieke tegels en geornamenteerd plafond. Antieke eikenhouten trap die leidt naar de overige etage’s.
Woonkamer met een grote antieke houten schouw schouw en een antiek eiken vloer, openslaande deuren naar de tuin. De dubbele deuren geven daarnaast toegang naar de eetkamer, ook deze ruime kamer is voorzien van een marmeren schouw en eikenhouten vloer en houten deuren naar de naastgelegen eetkamer om zo een grote unieke ruimte te creëren.
Grote keuken met zandstenen schouw en prachtig fornuis.
Toegang tot de kelder en de verwarmingsinstallatie.

Eerste etage
Grote overloop met 4 grote slaapkamers met ieder een eigen badkamer en antieke schouw, gang naar separaat gelegen badkamer/toilet.
Alles is ingericht in de unieke stijl van het huis.

Tweede etage

Grote zolderruimte die over het gehele huis loopt met overloop naar 3 zolderkamers, tenslotte is er nog een grote vliering.

Toren

De toren is bereikbaar via de keuken.
In die toren bevinden zich ook nog eens 3 boven elkaar gelegen kamers.
Iedere kamer in het huis heeft een antieke eikenhouten vloeren en tevens schoorsteenmantels/schouwen.

Het huis heeft een c.v. installatie op olie en werkende open haarden.
Ook zijn er antieke stijlvolle radiatoren aanwezig.
De elektriciteit is in zijn geheel vernieuwd.

Het terrein

Het geheel is gelegen op 4 hectare grond bestaande uit een prachtig aangelegde tuin aan de achterzijde met een charmant terras. Aangrenzend aan de achtertuin is een groot bos en glooiend grasland aan beide zijden van de oprijlaan.
Voor de toegangspoort is sprake van een ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.
Tevens zijn er diverse stenen bijgebouwen die momenteel dienen als opslag voor terrein materiaal, schuurruimte, werkplaats, auto/caravan stalling.

Diverse bijgebouwen

Het grootste bijgebouw oftewel “Grange”, heeft een totale lengte van 40 meter en is 8 meter breed. Het geheel heeft overigens ook nog een zolder etage met dezelfde afmeting. Zeer geschikt om “Gites” te realiseren.

Meubilair

In overleg kan een groot deel van het meubilair worden overgenomen. Met name de franse antieken bedden maar ook de bijbehorende kasten en de vele kunst uitingen vormen een mooi geheel in de uitstraling van het pand.

Kenmerken

Vraagprijs € 625.000
Type object Chateau/prestige
Kamers 14
Slaapkamers 10
Badkamers 4

Oppervlakte

450 m²

Perceel

40000 m²

Aantal kamers

14

Locatie

Chalais (24800)

€ 625.000

Contact opnemen

Mireille Bosscher Telefonisch bereikbaar op + 31 (0)6 29395700